Izrael jelene

Jurek Shulz: Isten hűsége nagyobb 

A Biblia egyértelmű a zsidók számára megígért földdel kapcsolatban, ám ha megnézzük közelebbről a témát, felismerjük emberi értelmünk határait. Isten szövetséget kötött Izrael népével, és e szövetség része a föld ígérete népének. (1Móz 12,7; 15,18; 35,12; 48,4 és így tovább…) A szövetségkötéshez tartozik a szövetséghez való hűség, ami azt jelenti, hogy Isten nem vonja vissza az ígéreteit. Ám ezt a hűséget népétől is elvárja, és figyelmeztet, hogy az engedetlenségnek következményei lesznek.


Messiási mozgalom

A messiási zsidó mozgalom – azok a zsidók, akik hiszik, hogy Jézus Krisztus / Jeshua HaMassiah az Ószövetségben megígért Messiás – az elmúlt években erősen meg-növekedett. Egy 300 tagból álló csoportból negyven év alatt több mint 100 gyülekezet épült fel, becslések szerint 15 000 taggal, mondta Odet Shoshani (Jeruzsálem) lelki-pásztor, az EDI (Evangéliumi Szolgálat Izrael) évi konferenciáján június 3.-án a Stuttgart mellettiLeinfeldenben.


A próféciák beteljesednek (tanítások)


A hírek biblikus nézőpontból

Nyilván az utolsó napok szülési fájdalma lehet mindaz, ami egyre erősebben és gyakrabban jelenik meg. Hogyan viszonyulhatunk mindehhez? Ebben a kérdésben is csak Isten lényére és Igéjére figyelve igazodhatunk el. Most érkezik el az idő, amikor „…eljő az éjszaka, mikor senki sem munkálkodhatik.” (Jn. 9, 4; Róm. 13, 12; I. Tessz. 5, 5). Az egész világnak kellene látnia, hogy az eseményeken keresztül, hogy teljesíti be ma Isten Igéjét pont Izraellel kapcs- olatban.


Az arabok és izraeliek viszonya

Az arab-zsidó viszony tekintetében a keresztények nagy többségének látásmódját a médiából hallottak határozzák meg. Azonban mindarról, ami ma Izrael földjén történik, számtalan prófécia, leírás található a Bibliában (Ez 36-37; Jer 31 stb.). Izrael népének összegyűjtése saját földjén Isten régóta eltervezett akarata. Ma a szemünk előtt zajló, sokszor kuszának tűnő események mögött világosan kell látni ezt az akaratot.


Rövid híradások

Látás egy jeruzsálemi messiási gyülekezettől /2011. január/

120 éve nem volt akkora szárazság Izraelben, mint az elmúlt évben. Most már folyamatosan hét éve tart a szárazság. Izrael történelmében a karmeli tűz volt a legnagyobb erdőtűz. Két nappal azután, hogy sikerült eloltani a tüzet, először esett ebben az évben jelentős csapadék. Ám az ezzel járó vihar nagyobb anyagi károkat okozott, mint maga a tűz..


Messiási zsidó gyülekezetek >>


Comments are closed.