A messiási zsidó mozgalom jelentősen megnövekedett

Izrael: A messiási zsidó mozgalom jelentősen megnövekedett

 (2011. július)

A messiási zsidó mozgalom – azok a zsidók, akik hiszik, hogy Jézus Krisztus / Jeshua HaMassiah az Ószövetségben megígért Messiás – az elmúlt években erősen meg-növekedett.

Egy 300 tagból álló csoportból negyven év alatt több mint 100 gyülekezet épült fel, becslések szerint 15 000 taggal, mondta Odet Shoshani (Jeruzsálem) lelki-pásztor, az EDI (Evangéliumi Szolgálat Izrael) évi konferenciáján június 3.-án a Stuttgart melletti Leinfeldenben.

Például a saját gyülekezete, a King of Kings (Királyok Királya) gyülekezet létszáma 2004 óta 50-ről több mint 200 főre gyarapodott. Ennek a fele 20 év alatti fiatal. Shoshani felhívta a keresztényeket, hogy tekintsék e folyamatot úgy, hogy Isten elkezdte a szellemi újjáépítését Izraelnek. Támogassák ezt az újjáépítést úgy imában, mint cselekedetekben.

A messiási zsidók annyiban különböznek a keresztényektől, hogy biblikus zsidó hagyományokat őrzik.

A konferencián hangsúlyozták a hozzászólásokban, mennyire fontos a zsidóknak és a keresztényeknek a közös elkötelezettségük. Ha keresztények részt vesznek a zsidó ünnepeken, akkor kifejezhetik ezzel zsidó gyökerük elismerését – mondta Andreas Kümmerle, Stuttgart, evangélikus lelkész.

Reinhard Holmer, az Evangéliumi Allianz Ház elnöke szintén felhívta a keresztényeket, hogy vállaljanak szolidalítást Izraellel. Ha Isten kötődik választott népéhez, akkor nekünk, keresztényeknek is szeretnünk kell őket. „Ha Istenhez ragaszkodunk, akkor ragaszkodnunk kell népéhez is“ – mondta Holmer. Sajnálja, hogy a keresztények ezt a feladatukat nem mindig veszik elég komolyan.

Forrás: http://www.zeltmacher-nachrichten.eu/content/israel-bewegung-messianischer-juden-kräftig-gewachsen


A messiási mozgalom nagysága világszerte

Richard Harvey, a messiási teológus 2009-ben megjelent könyvében a messiási mozgalom nagyságát 150 000 főre becsüli. Ebből 100 ezer zsidó él az USÁ-ban, és adatai szerint legalább 5000 Izraelben. A maradék szétszóródva a diaszpórában. Az USÁ-ban élő zsidók többsége konzervatív irányzatból tért meg a Messiáshoz. Noha ezek az adatok nem teljesen naprakészek, nagyságrendileg mégis irányadók napjainkra nézve is. A messiási mozgalom így növekvő létszáma miatt újra kezdi elfoglalni azt a helyét Izrael népében, amit az apostolok időszakában. 

Forrás: Richard Harvey: Mapping Messianic Jewish Theology 

 

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

5 Responses to A messiási zsidó mozgalom jelentősen megnövekedett

 1. Ehud Margaret says:

  Öröm olvasni a messiási mozgalom növekvő létszámáról.Mazel Tov!!

 2. Zsuzsa says:

  De jó, hogy rátaláltam erre az oldalra. Halleluja:)) Nagyon örülök amikor a választott nép közül látok megtérőket. Hiszen ahogy a belépőben is olvastam … először zsidóknak szól az evangélium. Így van!:))) Az Úr Jézus Krisztus áldása legyen Izraelen. :)))

 3. Jeges Andràs says:

  Shalom! Jeges Andràs vagyok 45 éves. Szeretném fel venni a zsidò vallàst! Boldog lennék, ha a gyülekezet tagja lehetnék, tudom hosszú út àll elöttem!!

 4. Siklódi Istvan says:

  Örülök .hogy a zsidók szívét újra megszólítja az Úr akit kevesen ismertek meg valójában.
  De megmutatkozik azoknak akik teljes szívből keresik és tisztelik.
  Az egyik nagy probléma .hogy a keresztény közösségek a vasárnapot tartják azÚrnapjának

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*