Rövid hiradások

Az alábbi rövid híradások, szellemi látások az amzi hetente megjelenő imaemailjében jelentek meg. /Megrendelhető: gebet@amzi.org/

 

Isten ítélete?

Látás egy jeruzsálemi messiási gyülekezettől /2011. január/

 

120 éve nem volt akkora szárazság Izraelben, mint az elmúlt évben. Most már folyamatosan hét éve tart a szárazság. Izrael történelmében a karmeli tűz volt a legnagyobb erdőtűz. Két nappal azután, hogy sikerült eloltani a tüzet, először esett ebben az évben jelentős csapadék. Ám az ezzel járó vihar nagyobb anyagi károkat okozott, mint maga a tűz.

A gázai feszültségek is növekedtek. Ez elmúlt hetekben a gránát támadások száma emelkedett, ’antipáncél’ rakétákat lőttek ki, és egy kasszám rakéta egy óvodát talált el.

Úgy tűnik, hogy az országot különböző oldalról ítélet fenyegeti. Ezt már a tűz előtt is éreztem, csak nem akartam róla beszélni. A tűz után azonban prédikáltam Isten ítéleteiről, és figyelmeztetéseiről, amelyek nemzetünknek szólnak. Más messiási lelkipásztoroknak is szintén ilyen benyomásaik vannak, és hasonló módon beszéltek gyülekezeteikhez. Vallási folyóiratok felszólították az embereket arra, hogy vizsgálják meg magukat. Úgy látszik, hogy közvéleményben tudatosodott, hogy az elmúlt hetekben egy természetfeletti jelenségről van szó, és a szellemi dolgok a viták középpontjába kerültek. Ebben a lelki állapotban adódik több alkalom, és jó lehetőség Isten örömhírét, az evangéliumot hirdetni. Kérlek, imádkozzatok, hogy minél több izraeli felismerje Isten akaratát.


A hit fontosabb, mint a tankok

/2011. március/

Yair Naveh izraeli vezérkari főnök vasárnap meglátogatta Jona Metzger és Shlomo Amar főrabbik kiséretében a legfőbb katonai rabbit. A látogatás során Naveh hangsúlyozta, hogy az izraeli hadsereg inkább Istenbe veti hitét, és nem a repülőgépekbe, és tankokba. A vezérkari főnök azon a véleményen volt, hogy az arab világ aktuális történéseit „fentről“ irányítják. Izrael országa olyan, mint egy sziget a közel-keleti vihar közepén, amelynek a titkosszolgálata sem mondhatta meg előre az eseményeket, noha ők jó munkát végeznek. „Nem tudjuk, hová vezet mindez, de az világos számunkra, hogy a Mindenható keze van a dologban.“


Csökken a palesztin támadások támogatottsága

/2011. április/

Egy izraeli közvélemény kutatás (JMCC) 1198 nagykorú palesztint kérdezett a ciszjordániai és a gáza övezeti helyzettel kapcsolatban, hogy egyetért-e az izraeli célpontok elleni támadások felülvizsgálatával. 51,8% gondolja úgy, hogy a jelenlegi politikai helyzetben túlzott lenne egy támadás. 2009 januárjában még 53,3% a támadások mellett volt. Az öngyilkos merényletek vonatkozásában a támogatottság 55,4%-ról 37,3%-ra csökkent. Ehhez hasonló a gázai övezetből kilőtt rakéták megítélése is. A megkérdezettek 38,6%-a a palesztin érdekek szempontjából ezt ártalmasnak tartja. Ez két éve még csak 20,8% volt.


Új sótalanító berendezés

/2011. május/

Két éves munka után Talme Yaffe Askelonban megépítette a sótalanító berendezést, amely tengervízből édesvizet állít elő. Az ultramodern berendezés 60 millió sékelbe kerül (kb. 300 millió Ft-ba) és 20 000 köbméter vizet képes sótalanítani naponta. A feltaláló közölte, hogy egy éven belül a kapacitás napi 40 ezer köbméterre növelhető.

Hét esőben szegény év után Izraelnek új megoldásokat kellett keresnie. A pénzügyminiszter Asdódban újabb berendezés létesítését tervezi. Ez lenne a világ legnagyobb ilyen berendezése, napi 40 ezer köbméter vizet sótalanítva.


Isten történelmet ír

/2011. május/

A múlt héten D. H.-val egy nemzetközi evangélizációs konferencia zajlott. A téma: ’Izrael tegnap, ma és az örökkévalóságban’. A kétnapos rendezvényen több, mint 700 fő vett részt, többnyire olyanok, akik nem ismerték Jesuát. Sok idős ember volt köztük, Holokauszt túlélők is, akik először hallottak Jesuáról, mint a zsidó Messiásról. A reakciók megdöbbentőek voltak: az első este 300–an jöttek előre, hogy elfogadják Jesuát Megváltójuknak. A második este 200-an. Ez minden várakozást felülmúlt. Még soha nem éltük meg Izraelben azt, hogy egyszerre ennyi ember tér meg. Sokszor a fiatalabb generációkra koncentrálunk, de az idősekre is figyelni kell. Dicsérjük az Urat a munkájáért!


 Túl sok a bizonytalanság – elhalasztottuk a gyermektábort

(2011. AUGUSZTUS)

Két hete hétfőn kellett volna az gyerektáborunknak elkezdődnie. Az egyiptomi határ közelében zajlott volna a tábor, ahol rakéták is becsapódtak, és terrortámadások is voltak mostanában. Így a tábort őszre halasztottuk. Nem könnyen hoztuk meg ezt a döntést, mert a gyerekek nagyon csalódottak voltak. De csak szombaton négyszer a légoltalmi pincékbe kellett menekülnünk. Egy ember meghalt, és további hét kórházba került. Vasárnap egy rakéta becsapódott az iskolánkban, amely a szünet miatt üresen állt.  

Az elmúlt éjszaka háromszor bőgtek fel a szirénák. Egy anya elmesélte, hogy az ötödik emeletről, hogy rohant le a gyermekével a pincébe (Beersebában erre hatvan másodperc áll rendelkezésre). Így a gyerekek miatt semmi kétségbeesést nem lehet kimutatni. Kérlek, imádkozzatok mindannyiunkért, különösen a gyerekekért. 


Szorgos internetezők

/2012. február/ 

Az „One for Israel” (Egy Izraelért) missziós társaságunk hirdeti héberül az evangéliumot az interneten különböző hálózatokon keresztül. Az izraeliek sok időt töltenek az interneten, pl. a Facebookon átlagban 11 órát interneteznek havonta. Hogy minél több izraeli személyt elérjünk, a google-ra és a facebook-ra reklámot tettünk be az „One for Israel” honlapról, amely továbbvezet a héber nyelvű evangéliumi oldalakra. (pl.: iGod.co.il). Ott indokoljuk meg, miért érdemes megvizsgálni, hogy mit mondott Jézus. Mivel az átlagos izraeliek nem túl jól ismerik ki magukat a Bibliában (Tanach), megmutatja a látogatóknak a TheOne.co.il honlap a Messiásra vonatkozó Ígéreteteket a héber Bibliából.

(Angol verzió: http://www.theone.co.il/english/ )

A honlap már sok személyes kapcsolatot létesített és már 150 000 személyt vitt az evangéliummal kapcsolatos oldalakra.

Átlagban minden öt percben letöltenek egy héber nyelvű digitális Újszövetséget.

Naponta pedig legalább egyszer kérnek Újszövetséget könyv formájában.

A google statisztikák kimutatják, hogy havonta 25 000 -szer adják be héberül a keresőbe a „Jesua” Nevet, és 5 000 –szer a „Brit Hadasha” (Újszövetség) szót.


Jesájá (Ézsaiás) 53. fejezetének plakátja

/2012. május/

Az elmúlt két hétben 200 plakátot tettünk ki Jeruzsálemben, amelyen Jesájá 53. fejezetének 3-6 versei álltak. Egy kérdést is feltettünk rajta, hogy kiről beszél a próféta – Mózesről, Izraelről, Józsuéról, vagy Albert Einsteinről? A telefonszámunk is meg lett adva, és a honlapunk azok számára, akik választ keresnek – www.Yeshua.co.il

A plakátok nagy részét letépték, de két napig még a fele megvolt. A vallásos zsidók tisztában vannak vele, hogy kik tesznek fel ilyen hirdetést. Rengeteg telefonhívást kaptunk. Voltak, akik szidtak, és átkozódtak, de voltak érdeklődők is. Az akciót szeretnénk folytatni.

Az év első harmadába 49 000 látogatónk volt a honlapon, amiért hálát adunk Istennek.


Háborús előkészületek

/2012. szeptember/

Itt Izraelben intenzíven készülünk elő a következő háborúra. Sokan úgy vélik, hogy lesz háború. A Biblia próféciáiban is olvasunk „Jákob nyomorúságáról”, ami egyben a szabadulás idejét is jelenti (Jer. 30,7). Lehet, hogy ez fog eljönni? Mint szellemi vezetők ebben az országban úgy érezzük, hogy az embereknek nem csak fizikailag, hanem szellemileg is fel kell készülniük. Ezért nem csak arra bátorítunk, hogy vegyenek gázmaszkát, és élelmiszer tartalékot, hanem szeretnénk szept. 24-26 között, a Jom kippurkor (az engesztelés napján)  böjtöt, és könyörgéseket tartani. Október 27.-én tervezünk Galileában egy közös imanapot a messiási zsidó és arab keresztény testvérekkel.

Köszönjük, hogy támogattok imában.


Nehézségek és fejlődés

/2012.október/

A názáreti óvodánknál nehézségek adódtak a szomszédok miatt. Ezért fel kellett számolnunk a kinti játszóteret. Sajnos több szülő emiatt kivette gyermekét az óvodából. Azonkívül Istentiszteleteink miatt is panaszkodtak. Mindezen problémák ellenére gyülekezetünk fejlődik és gyarapodik.

Néhány gyerek közben már az iskolába került. Az egyik tanítónak feltűnt, hogy a gyerekek egymás kezét fogták és csendesen úgy imádkoztak és megköszönték Jézusnak az ételt. Ezért behívatták a szülőket. A szülők elmagyarázták, hogy mindkét gyermek egy óvodába járt. A tanító csodálkozott az egységen.

Köszönjük imáitokat, az utazások miatt is. Nagy áldás volt.


Kérdésekre kérdések

/2012. november/

A múlt hét óta telve van házunk távol-keleti vendégekkel, akik a Kármel gyülekezet tanítványképzésén vesznek részt. Éppen üdvözölni akartam őket az első reggelen, amikor az ázsiai hangok között valaki héberül kérdezett. A vendégek küldték hozzám. „Milyen ház ez itt?” – érdeklődött. „Ez a messiási zsidók és az arab keresztények konferenciaközpontja, és az egész világról érkeznek keresztények is.”- válaszoltam. „Kik a messiási zsidók?”- akarta tudni. „Azok a zsidók, akik hiszik, hogy Jesua a Messiás.” „Kiben hisz Ön?” – kérdeztem tőle. „Én Adonaiban hiszek” – válaszolta és tovább kérdezett: „Vannak Istentiszteleteik is? És mikor?” Egy nagyon jó beszélgetés lett a Messiásról. Elfogadott ajándékba egy Bibliát Újszövetséggel, és megígérte, hogy eljön a legközelebbi Istentiszteletre.

Kérlek, imádkozzatok, hogy minél több izraeli térjen be hozzánk. Imádkozzatok, hogy Isten jelenléte Istentiszteleteinken indítsa látogatóinkat, hogy elfogadják Jesuát.


Szellemi harc

/2012. november/

Meg szeretnék osztani néhány gondolatot, hogy a mostani helyzetben imádkozni tudjatok velünk. Egy olyan országban élünk, ahol az erőszak újra és újra feltör. Már a múltban is láttunk háborúkat, mészárlásokat, amit a vallás motivált, vagy azzal igazolták. Mindkét oldalról azt állítják, hogy e földet Istentől kapták. Az egyikkel szemben Isten előnyben részesítené a másikat? Lehet erőszakkal bizonyítani, hogy Isten előnyben részesít minket? Jézus üzenete a szeretet üzenete volt.

Egy szellemi harcban vagyunk. A feladatunk, hogy a hit szép harcát megvívjuk: a térdeinken. Olyan szellemi fegyvereket vetünk be, amit Isten adott nekünk, és imádkozunk.

Kérlek, imádkozzatok, hogy az erőszak mindkét fél részéről megszűnjön. Imádkozzatok azért, hogy a Szent Szellem hatalmas módon megragadja az embereket, és Jézushoz vezesse, a Béke Fejedelméhez. Ennek az országnak ébredésre van szüksége. A sátán a halál és az erőszak általi ébresztést küldte nekünk. Imádkozunk kell, hogy Jézus a szabadítás általi ébresztést küldje el. Kérünk benneteket arra is, hogy imádkozzatok azért, hogy a gyülekezetünk komolyan vegye feladatát, hogy fény és só legyen.


Jerusalem Post: A messiási zsidók diplomáciailag értékesek

/2018. február/

A Jerusalem Post egy rövid cikket közölt „Evangéliumi (evangélikál) keresztények és Izrael” címmel, amelyben meglepő hozzáállást tanúsít a messiási zsidókhoz: Talán elkezdi az izraeli kormány „diplomáciai értékként” tekinteni a messiási zsidókat és nem vallási fenyegetésként.

A cikk tartalmából:

Az evangéliumi keresztény közösségek nagyon nagy segítséget jelentenek Izraelnek. Az Intifáda éveiben, amikor a turizmus mélyponton volt, ők tartották fenn a turizmus ágazatát. Az utóbbi évtizedekben szó szerint dollárok milliárdjait adományozták szociális és humanitárius projektek keretében.

Nem meglepő, hogy a legszorosabb kapcsolat az izraeli messiási zsidók és az evangéliumi keresztények között áll fenn. De az általános vélekedéssel szemben, miszerint az, aki Jézusban hisz, már nem zsidó, a messiási zsidók nem válnak keresztényekké, megtartják identitásukat.

Jobban tenné az izraeli kormány, ha nem kétszínű politikát folytatna, mellyel egyrészt üdvözli az evangéliumi közösségeket, másrészt messiási barátaiknak hátat fordít.

Az izraeli kormánynak el kellene ismernie a kis messiási zsidó közösséget Izraelben, amely feltehetőleg 20000 hívőt számlál, mert Donald Trump megválasztása óta különösen fontossá váltak diplomáciai szempontból.

Kérlek, imádkozzatok, hogy a hangadó médiában hasonló cikkek jelenjenek meg a messiási zsidókról Izraelben.




This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*