Az arabok és izraeliek viszonya

Az arab-zsidó viszony tekintetében a keresztények nagy többségének látásmódját a médiából hallottak határozzák meg. Azonban mindarról, ami ma Izrael földjén történik, számtalan prófécia, leírás található a Bibliában (Ez 36-37; Jer 31 stb.). Izrael népének összegyűjtése saját földjén Isten régóta eltervezett akarata.[1] Ma a szemünk előtt zajló, sokszor kuszának tűnő események mögött világosan kell látni ezt az akaratot. A Biblia feltárja azt is, hogy az ország helyreállításával mi Isten célja. A Tanakh (az Ószövetség) és az Újszövetség is tanúskodik arról, hogy a Messiás visszatérése után ebben az országban fog uralkodni Dávid székében (Dán 7,13-14; Lk 1,32-33). Mindez Izrael felemelkedését is jelenti majd, ami a világ összes népének áldást hoz és elhozza az egy igaz Isten ismeretét az egész földön (Róm 11,15.26; Ézs 11,9). Korunkban tehát nem pusztán egy politikai államalakulatért folyik a harc, nem pusztán egy nemzet létéért és földjéhez való jogáért, hanem ennél sokkal többről van szó. Mindazok az arab népek, akik ma a legnagyobb ellenzői Izrael fennmaradásának, a jövőben áldásban részesülnek vagy legalábbis maradékuk áldást kap (Ézs 19,21-25).

Izrael országa és különösen Jeruzsálem felett tulajdonképpen a sötétség és a világosság harca folyik. Ez azonban nem jelentheti az ott lévő arab és más kisebbségek teljes megfosztását jogaiktól. Épp Isten dicsősége kívánja meg, hogy ez a napjainkban zajló, rendkívül összetett folyamat minél inkább az Ő igazsága szerint menjen végbe. A Tóra jövevényekkel kapcsolatos rendelkezései befogadásról és az idegenek megbecsüléséről tanítanak (3Móz 19,33-34; 5Móz 10,19). Mindezek a parancsolatok ma is iránymutatóak Izrael földjén pont annak a népnek számára, amelynek döntő többsége még mindig nem hisz Jézusban és így, ha vallásos, akkor a Tóra parancsolatai szerint igyekszik élni.

Ez az isteni akarat bontakozik ki ezekben a napokban minden sötét és emberi törekvés ellenére, amik semmibe vennék és felülírnák Isten e szándékát. Hisz ma Izrael földjén a választott nép többsége már világi életet él és világi módon gondolkodik és az arab propaganda pedig megmételyező módon munkálkodik az muszlim világ győzelmén.

Ebben a témában gyűjtöttünk össze néhány rövid, de fontos tanítást a teljesség igénye nélkül, bízva abban, hogy az aktuálpolitikai történések helyett Isten akaratát kutatva így sok testvérünk könnyebben véleményt formálhat ebben a kérdésben és imádkozni tud.

Kik azok a palesztinok a Biblia szerint?

Palesztina, mint földrajzi fogalom

A mai idők igaz harca

Kié a föld?

[1] A keresztény Ebenezer szervezet tevékenyen bekapcsolódott Izrael összegyűjtésének segítésébe. Szellemi látásukról és elvégzett munkájukról kiadványaik bizonyságul szolgálnak. Magyar honlapjuk: https://ebenezer.hu/

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*