A Kegyelem Sátrai

 

A Kegyelem Sátrai Gyülekezet 1995-ben két házi csoporttal és néhány humanitárius segély kartondobozzal kezdődött meg. Ma Isten kegyelméből öt messiási gyülekezet növekvő hálózata Galileában és humanitárius segélyezés központja.

  1. A Kegyelem Sátrai (Kirját Jám)
  2. Cion Megtérői/Visszatértei (Haifa)
  3. Galilea Ága/Sarjadéka (Názáret Illit)
  4. Áser Aratása (Akkó)
  5. Gyümölcsöző Gyülekezet (Porijjá Illit)

 

Történetünk

eitan-300x248Eitan Siskoffnak 1989-ben volt egy látomása. Egy oázist látott sátrakkal, melyek tele voltak mindenféle élelmiszerrel. Isten Szelleme kijelentette Eitannak, hogy ez elhívását jelképezi. Létre kell hoznia menedékhelyeket a száműzetésből visszatérőknek. Közülük soknak nem lesz meg a megfelelő anyagi háttere, de Isten megígérte: „Én visszahozom Jákob sátrainak foglyait és hajlékainak irgalmazok” (Jir. 30,18) Ebből a versből és látomásból származik a gyülekezet neve is a ’Kegyelem Sátrai’.

 

Hat évvel később a Kegyelem Sátrainak látomása kezdett valóra válni. Mára Isten már kiterjesztette a szolgálatot egész Galileában.

 

 

Elhívásunk

A Kegyelem Sátrai Izrael üdvösségét építi azzal, hogy héberül beszélő gyülekezeteket plántál Jesua szülőföldjén. Elsősorban Galileában, ahol öt gyülekezet jött létre.

Isten Szelleme helyreállítja az apostoli életet Izraelben. Az apostoli életről szóló Cselekedetek könyve szolgál számunkra mintául az új gyülekezetek alapításánál. Isten kegyelmében megígérte, hogy Izraelt visszahozza a száműzetésből. Elhívásunk, hogy a sivatagban, a nehézségek közepette segítsük az új állampolgárokat.

 

Nemde, hogy megszeged az

éhezőnek kenyeredet és bujdosó

szegényeket beviszel a házba;

midőn meztelent látsz, betakarod…? (Jes 58,7)

 

Humanitárius szolgálataink:

• humanitárius segélyraktár és elosztó központ
• a beilleszkedést segítő lakhatás
• az Életért tanácsadó iroda
• szolgálat a börtönben lévő nőkért és a prostituáltakért
• népkonyha a szegényeknek
• drog rehabilitációs központ

 

A Kegyelem Sátrai jó kapcsolatokat ápol Izraelben és a nemzetek gyülekezeteivel. Izrael prófétái látták, hogy a nemzetekkel vállalt aktív közösség eszköz lesz a fizikai és szellemi helyreállításban. Ezek a kapcsolatok Jesua visszatérését is előmozdítják.

Látjuk a Kegyelem Sátraiban beteljesedett csodálatos ígéreteket! Minden kontinensen lévő barátaink velünk együtt részesei a csodának, ami Izrael újjászületésével valósul meg.

A gyülekezet honlapja (angolul) – http://www.tentsofmercy.org/

Tents of mercy logo

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*