Nachalat Jesua – Jesua öröksége

Jesua öröksége

 

Nachalat Jesua (Jesua öröksége) az első messiási gyülekezet neve, amely a modern korban Beersebában (Beersevában) megalakult. Mindannyian Jesua öröksége vagyunk, ha a hitünket Belé vetjük, és reményünket Belé helyezzük. Milyen jó ennek a megingathatatlan örökségnek a részesévé válni. A gyülekezetünkben héberül beszélünk, ami egyesít minket, még ha az anyanyelvünk különböző is. Az Istentiszteleteket oroszra és angolra fordítjuk. A gyülekezetünknek van egy mindenek feletti közös nevezője, ami azt jelenti, hogy emberek olyan közössége vagyunk, akiknek Jézus a kereszthalála által bűneit megbocsátotta. A Beersaba óvárosában lévő régi török házban jövünk össze, amely majdnem száz éve keresztények tulajdonába van.

A HaAvot utca 15-ös házának kövei tanúi a történelemnek. A „HaAvot” héberül annyit jelent: ősök (atyák). Ábrahámot, Izsákot, Jákobot értik alatta, akik a feleségükkel Beersebában laktak.

A házat 1903-ban az Oszmán birodalom egy török tiszttartója építette fel. 1913-ban egy amerikai keresztény missziós társaság (Christian and Missionary Alliance) vásárolta meg. Ők az arabok és a beduinok között szolgáltak a környéken.

A Nachalat Jesua gyülekezet 1995 óta használhatja a házat.

Dicséret, öröm a gyülekezetben:

www.youtube.com/watch?v=KKFaVPvHmoY

A gyülekezet honlapja (angolul):

http://streamsinthenegev.com/nachalat-yeshua

 

Videó (angolul):

 

Címe:

Nachalat Yeshua
PO Box 810
84107 Beer Sheva
Israel

Email: fishnet@streamsinthenegev.com

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

One Response to Nachalat Jesua – Jesua öröksége

  1. Kardos Edit says:

    Nagyon örülök nektek szívesen részt vennék munkátokban,árva gyerekek felé,vagy idősek felé szolgálni személyesen sajnos nem beszélek angolul,csak magyarul,ha valahova kéne 2önkéntes munkás hosszú távra is barátnőmmel szívesen mennénk,katonák már voltunk kint,de többet kéne tenni ez van szívemben,imádkozunk értetek,szeretünk benneteket,varrónő a szakmám,idős gondozó,de gyerek szolgálatos is voltam,lelki gondozó,főzni,takarítani,tesókra szívesen és boldogan tanulok ha kell.üdvözlettel Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*