Kármel Gyülekezet

Kármel Gyülekezet

Karmel GYülekezetA messiási Kármel Gyülekezet története a Bét Nicáhón (Győzelem Háza) nevű rehabilitációs otthonnal kezdődött 1991-ben Haifa szívében. A gyülekezetnek már hamar egy bérelt helyisége volt a Kármel hegyén, majd 1998-ban szentelte fel saját gyülekezeti központját.

Izraeli gyülekezetként Jesuába, a Messiásba vetett hitünket, és a gazdag örökségünket úgy fejezzük ki, hogy a bibliai ünnepeket és a sabbatot ünnepeljük. Ezért minden szombaton összejövünk Istentiszteletre. A megbékélés szolgálata fontos számunkra, hogy minden nemzetből érkezőt, zsidókat, nem zsidókat üdvözöljük. A Messiásban új Testet akarunk alkotni, ahogy az Efezus levél 2. fejezete írja.

A szombat reggeli Istentisztelet héberül és angolul zajlik, és ezt még orosz és arab nyelvre fordítják. Emellett tartunk egy héber sabbat esti Istentiszteletet, és többféle imacsoportunk van, és házi csoportjaink.

 

A Kármel Gyülekezet további szolgálatai:

  • Or HaCarmel tanítványképző programmal és a nők házával
  • Bét Jedidjá konferencia központ Haifán
  • Bét Nicáhón rehabilitációs központ Haifán

 

Bét Jedidjá vendégház és konferenciaközpont

Bét Jedidjá (Isten barátjának háza) a Kármel hegyén található Haifán. Jó fekvése miatt más, héberül és arabul beszélő gyülekezeteket is fogad. Hét közben imaórák, ifjúsági találkozók, bibliaórák (stb.) zajlanak.

Hétvégén sok gyülekezet fordul meg a szabadidős programokon, és a konferenciákon.

A Bét Jedidjában lévő vendégszobák rendelkezésre állnak külföldi testvérek, csoportok számára is, akik messiási zsidókkal kapcsolatba szeretnének lépni.

A Bét Jedidjá látomása, hogy Krisztus Testét erősítse Izraelben, és az embereknek átadja Haifán Isten szeretetét.

 

Bét Nicáhón (Győzelem Háza) rehabilitációs központ      

Bét Nicáhón Haifán az első izraeli rehabilitációs központ, amely a Biblia alapjain épült fel. 1991-ben David és Karen Davids alapította. Sok zsidó és arab szabadult már meg a függőségből, és kaptak új életet a Szentírásból és Isten Szellemének erejéből. Házasságok és családok álltak helyre.

Sokan, akik elvégezték a programot, áldott életet élnek ma, néhányuk más rászorultak felé szolgál Izraelben.

A szolgálat az irgalmas szamaritánus (Lk. 10,30-37) példázatán, és a Jes (Ézs.) 58,7 versén alapul: „Nemde, hogy megszeged az éhezőnek kenyeredet és bujdosó szegényeket beviszel a házba; midőn meztelent látsz, betakarod és véredtől el nem húzódsz.”

http://www.carmel-assembly.org.il

Kehilat HaCarmel

P.O. Box 7004
Haifa, 31070

E-Mail: info@carmel-assembly.org.il
Tel. ++972-4-839-1347

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*