Élő Izrael

Élő Izrael

 

Pál apostol közbenjáró imádságából:

Élő Izrael JerusalemImádkozom, hogy „Krisztus a hiten át szívetekben lakozhassék, és ti szeretetben úgy meggyökerezzetek és megalapozódjatok, hogy az összes szentekkel együtt erőt nyerjetek annak felfogására, hogy a szeretetben mennyi a szélesség, hosszúság, magasság és mélység és megismerhessétek a Krisztusnak ismeretet felülmúló szeretetét is, hogy így az Istennek egész teljességéig betelhessetek.” (Ef. 3,17-19)

Az Apostolok Cselekedetei elmondja, hogyan áradt ki a Szent Szellem sávoutkor (pünkösdkor) Jeruzsálemben. Ez volt az újszövetségi Gyülekezet megszületésének órája. Akkoriban Krisztus feltámadásától mélyen megérintve útra keltek az emberek, hogy az örömhírt elvigyék a világba. Ma, kétezer évvel később átéljük, ahogy az örömhír visszatér arra a helyre, ahonnan eredetileg elindult. Izraelnek ahhoz a részéhez tartozunk, akik ünneplik Krisztus feltámadását. Így sokan másokkal úton vagyunk afelé, hogy az első jeruzsálemi gyülekezet egyedi vonásait újra felfedezzük. Az egyszerűség és az egység szellemében nyitottak vagyunk az úrvacsorai közösségre ortodoxokkal, katolikusokkal és protestáns keresztényekkel. Krisztus igaz áldozata az, ami összeköt bennünket, és Urunk igaz vére és teste.

Gleb Samburski

 

A gyülekezet

Izraeliek vagyunk, akik hisznek Jézusban. Legtöbben az egykori Szovjetunióból jöttünk. Átéljük Isten hűségét életünkben. Ő az Élet Szellemével ajándékozott meg minket, és engedett visszatérni bennünket atyáink földjére. Megalakulása óta Isten nagyon sokat munkálkodott a gyülekezeten. Hetente tartunk istentiszteleteket a következő városokban: Beerseva, Jeruzsálem, Tel Aviv, Haifa, Krayot, Maalot, Katzrin Karmiel és Afula. Ezekben a városokban vannak pásztoraink is. Kezdettől fogva nagyon fontos szolgálatunkban a szociális munka. Bevándorlókkal foglalkozunk, de rokkant emberekkel is. Megnyílt egy rehabilitációs központunk is, ahol szenvedélybetegek felé szolgálunk. Sokan megtérnek Jézushoz a rehabilitációs programon résztvevők közül. A közösségünknek sok felekezettel van baráti kapcsolata – protestánsokkal, katolikusokkal, ortodox gyülekezetekkel. De hasonlóképpen sokra tartjuk az arab testvéreinkkel meglévő kapcsolatainkat.

Honlap: http://www.living-israel.com/

(angolul, németül, oroszul)

 

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*