Epizódok a magyar zsidókereszténység történetéből

Adolf Saphir – Izráel Messiása. Az élő s az irott Ige

Jézus nem ember volt csupán; ő zsidó férfiu volt, az Izráel népéhez tartozott. Láttuk már, hogy ez igy volt elrendelve Istennek tervében. Hozzá kell azonban tennünk, hogy Jézus sosem mondott le Isten azon gondolatáról, mely az Izráelnek elsőséget és kiváló helyet szabott meg az Isten országában. Ellene nyilatkozott ugyan az emberi hagyományoknak, a farizeusi kevélységnek és szükkeblűségnek, de megerősítette az atyáknak tett igéreteket. (Rom. 15,8)


berliner_hugo_m2025Berliner Hugó: Zsidókérdés a Szentírás megvilágításában

Ez a tanulmány először 1932-ben jelent meg dr. Kiss Ferenc orvosprofesszor kiadásában. A szerző 1890 és 1965 között élt Budapesten. Foglalkozására nézve mérnök volt. Ortodox zsidóként ismerte fel, hogy Jézus lzráel Messiása. „Mert nem akarom, hogy ne tudjátok, testvéreim, ezt a titkot, hogy magatokat el ne higgyétek, hogy a megkeményedés lzráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok (nemzetek) teljessége bemegy.

 


Ungár Aladár (1905–1970) és a 30-as évek zsidómissziója

Ungár Aladár Budapesten született Lévi törzsének utódjaként. Egy kitombolt éjszaka után ismerte fel Jesuában (Jézusban) a Messiást az Üdvhadseregben szolgáló Rothstein „ezredes” révén. Évekig az Üdvhadsereg kötelékein belül tevékenykedett, szolgált, erősödött. A testvérek körében a családjában ráragadt ’Andi’ néven szólították, az alábbi visszaemlékezésekben is így szerepel.

 


A jelen

A jelen messiási mozgalmának megismerését magyar nyelvű honlapok összegyűjtésével is szeretnék előmozdítani. A teljesség kedvéért minden messiási zsidó, vagy ilyen tanításokat tartalmazó honlapot közlünk függetlenül attól, hogy annak tartalmával mennyire értünk egyet. 


This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*