Kohn Lipót rámutat a keresztény egyház egyik fontos kötelességére

Kohn Lipót rámutat a keresztény egyház egyik fontos kötelességére

/részlet egy korabeli újságcikkből/

 

A nem zsidók adósai a zsidóságnak. Talán sohasem kaptatok kölcsönt tőlük, mégis adósaik vagytok. Amikor ezeket mondjátok: ’menj és hirdesd az egész világon az evangéliumot’, akkor ennek értelemszerűen azt is kell jelentenie, hogy a zsidóknak is hirdesd ugyanúgy, ahogy más népeknek. Így kell tennetek.

   Százezer zsidó van Brooklynban. Krisztus evangéliumának 700 hirdetője van ebben a városrészben, de egyikük sem munkálkodik a zsidók megtéréséért. Természetesen sok esetben héberül kellene hirdetni nekik az evangéliumot. Csak azt mondhatom, hogy több prédikátornak kellene héberül tudnia.

   Ritka az, hogy keresztények erőfeszítéseket tesznek azért, hogy egy zsidó hitre jusson. Ezért azt kell megjegyeznem, mert ha egy zsidó kereszténnyé válik, akkor minden tiszteletet megérdemel. Két és fél millió zsidó van az Egyesült Államokban, és nincs feléjük egyetlen igazán jól felszerelt keresztény misszió sem. Az olaszok, a kínaiak és más nemzetek felé fordultok, de a zsidók felé sohasem.

   Hogy rekeszthetitek ki a zsidókat? Amikor a keresztény vallás a zsidók kivételével evangelizálja a világot, az olyan, mintha egy madár úgy repülne, hogy az egyik szárnya letört. Gondoljatok arra, milyen hatalmas missziós területet hagytok veszni. Ha évekkel korábban a zsidók felé fordultatok volna, a világ már jobb lenne…

 

Forrás: The Brooklyn Daily Eagle (Brooklyn, New York), Wed, May 7,1902, 3. oldal – https://www.newspapers.com

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*