A Messiáshívő jesiva szabadegyetemről

Messiáshívő jesiva – szabadegyetem

Torah study 

Célok – bárhol, mindenkinek elérhetően

A messiáshívő szabadegyetemmel célunk, hogy átgondoltan, rendszerezetten tanításokat ajánljunk zsidó és nemzsidó testvéreinknek. Törekedtünk arra, hogy a jesivát úgy építsük fel, hogy minden érdeklődő számára elérhető legyen. Mivel az anyagok döntő többsége internetről letölthető/hallgatható, a világ bármely részén bárki bekapcsolódhat, aki tud magyarul.

A tanítások tematizálásánál „lépcsőket” alkottunk, melyek egymásra épülnek, így érdemes ezt a rendet követni.  

A messiáshívő szabadegyetem nem hivatalos iskola, hanem segítség azoknak, akik el akarnak mélyedni a messiási tanításokban. Ettől függetlenül a szabadegyetemen található tanítások nagy része híres bibliatudósoktól, egyetemi oktatóktól, és messiási vezetőtől származik.

 

       A szabadegyetem jellege – messiási zsidó szemlélet

A szabadegyetem elsősorban az Írás, és az Újszövetség zsidó mivoltára, eredetére összpontosít. Így nem feltétlenül kerülnek sorra olyan témák, amik egy bibliaiskolának általában fontos részei, mint például a család, a házasság, gyereknevelés témája. Vagy ezek a témák nem kapnak súlyuknak megfelelő figyelmet, csak a zsidó vonatkozásaik kerülnek elő.

 

A tanítások – rugalmasság

Viszonylag rövid “tananyagot” állítottunk össze, de több hasonló témájú tanítást – kapcsolódó anyagot – ajánlunk azoknak, akik az adott témát minél jobban körbe szeretnék járni.

A tanítások „nulladik” csoportját elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek kevés ismeretük van Jesuáról, és az Újszövetségről.

Folyamatosan dolgozzunk fel a tanításokat, így a tananyag idővel bővülhet, módosulhat.

This entry was posted in Messiási tanítások. Bookmark the permalink.

4 Responses to A Messiáshívő jesiva szabadegyetemről

  1. Böjtös Mária Ilona says:

    köszönöm a ismertetést.

  2. Koller Tamás says:

    Érdeklődnék hogy az ide felkerülő anyagoknak témáknak van-e köze az amerikai Arnold G. Fruchtenbaum messiáshívő zsidó származású tanítóhoz, illetve az ő általa vezetett Ariel Ministries nemzetközi szervezethez?
    Köszönöm a választ.

  3. Hársvirág says:

    Hol lehet ezeket az anyagokat elolvasni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*